RESPIRATIO

SØREN KIERKEGAARDS SPROGKUNST SAT TIL MUSIK

Sammen med tre af de ypperste musikere fra den danske improvisationsscene (Soma Allpass (cello), Peter Tinning (guitar) og Kristian Tangvik (tuba mm.)) har “uvidenskabelig Kierkegaard- forsker” Claus Damgaard det sidste års tid eksperimenteret med at oplæse Søren Kierkegaards helt særlige sprogkunst i levende samspil med i sandhed levende musik.

Det har ført til en række koncerter (se kierkegaardconcert.com) og nu er denne ejendommelige kvartet – “The Søren Kierkegaard Orchestra” – klar til at indspille deres første album.

Søren Kierkegaard brugte sin helt særlige sprogkunst til at beskrive “det ubeskrivelige” … “det paradoxe, som intet menneske kan begribe” … men som kan op- og udleves!

“The Søren Kierkegaard Orchestra” har derfor givet sig selv den opgave, at gøre Kierkegaards tekster direkte sanseligt mærkbare for et nutidigt publikum … i en ny – ikke kun sproglig – kunstform gengive forfatterskabets musikalitet, billed-rigdom og forløsende leg med anti-teser og paradokser.

Denne første udgivelse vil fokusere på det oplivende ved døden og det i sandhed lidenskabelige – det her-og-nu-evige! – liv.

Alle tre musikere er både improvisatoriske ekvilibrister og erfarne komponister. De vil på skift stå for at have skabt den præ-komponerede form, hvori en evighed af improvisatorisk frihed kan komme i spil … i øjeblik efter øjeblik.

Link til projekt-beskrivelse:  R-E-S-P-I-R-A-T-I-O-beskrivelse-mm.