RESPIRATIO

SØREN KIERKEGAARDS SPROGKUNST SAT TIL MUSIK

Sammen med tre af de ypperste musikere fra den danske improvisationsscene (Soma Allpass (cello), Peter Tinning (guitar) og Kristian Tangvik (tuba mm.)) har “uvidenskabelig Kierkegaard- forsker” C. F. Damgaard det sidste års tid eksperimenteret med at oplæse Søren Kierkegaards helt særlige sprogkunst i levende samspil med i sandhed levende musik.

Det har ført til en række koncerter og nu er denne ejendommelige kvartet klar til at indspille deres første album.

Søren Kierkegaard brugte sin helt særlige sprogkunst til at beskrive “det ubeskrivelige” … “det paradoxe, som intet menneske kan begribe” … men som den enkelte måske kan både op- og udleve!

“Either&OR” har i forlængelse heraf givet sig selv den opgave, at gøre Kierkegaards tekster direkte sanseligt mærkbare for et nutidigt publikum … i en ny – ikke kun sproglig – kunstform gengive forfatterskabets musikalitet, billed-rigdom og forløsende leg med anti-teser og paradokser.

Denne første udgivelse vil være på engelsk og fokusere på det oplivende ved døden og det i sandhed lidenskabelige – det her-og-nu-evige! – liv.

Alle tre musikere er både improvisatoriske ekvilibrister og erfarne komponister. De vil på skift stå for at have skabt den præ-komponerede form, hvori en evighed af improvisatorisk frihed kan komme i spil … i øjeblik efter øjeblik.

 

–––––––––––––––––