CVx4 EITHER&OR – THE SØREN KIERKEGAARD ORCHESTRA

Claus Damgaard, uvidenskabelig Kierkegaard-forsker

Claus Damgaard er uddannet scenekunstner fra the London Academy of Music and Dramatic Art og har de sidste 20 år helliget sig kunstneriske eksperimenter med gengivelse af Søren Kierkegaards helt særlige forfatterskab i nye kunstformer. Det har indtil videre resulteret i 5 tværæstetiske forestillinger og en bogudgivelse (se clausdamgaard.com).

Claus Damgaard har desuden været ansat som “kunstner i gæsteprofessorat” på Aarhus Universitet og som “research fellow” på The Hong Kierkegaard Library i USA.

Soma Allpass, cellist, sanger, komponist og improvisator

Klassisk uddannet cellist fra DKDM er er en af de få originale stemmer i cello verdenen og spiller med rytmiske musikere og jazzkomponister. De sidste 12 år har hun brugt tid på at improvisere med mange forskellige musikere.

I 2016 og 2020 udgav Soma & Lil to cello duo plader, hvor den første ” Landet / Rummet” blev nomineret til DMA jazz i 2016.

Soma & Lil spiller mange koncerter og samarbejder med andre kunstarter. Soma & Lil studerede japansk Gagaku musik med Haruhiko Okabe og var på Japan koncert turne i 2018. Deres anden udgivelse “Live in Japan” er med koncertoptagelser fra den turne.

Desuden har Soma lavet 3 soloplader med egne sange. I 90erne spillede hun i indie rockbandet Trains and boats and planes, som udgav 4 plader og spillede blandt andet Roskilde festival 3 år i træk. Hun har lavet musik til en række forskellige teater og moderne danseforestillinger og indspillet på et hav af plader (se somaallpass.dk)

Kristian Tangvik, tubaist, komponist og improvisator

Afsluttede i 2018 solist-uddannelsen på Rytmisk Musik Konservatorium i København (Kandidat i rytmisk musik) og indgår idag i adskillige band-konstelationer (GNOM, The Roll-Ons, Horse Orchestra and Jesper Zeuthen Plus,Leif Sylvester med flere)

Danish Music Award: Jazz – Årets særudgivelse samt Årets nykommer med bandet Horse Orchestra.

Kristian Tangvik arbejder desuden sammen med digterne T.S. Høegh og M.Rexen og har været komponist og musiker på de tværestetiske forestillinger Medusa og Pavlovs Prinsesser.

Peter Tinning, guitarist, komponist og improvisator

Peter Tinning er uddannet fra Det Kongelige Konservatorium i Den Haag i Holland i 2004. Han optræder og indspiller med mange forskellige danske og internationale ensembler og kunstnere, og han komponerer selv musikken til hovedparten af samarbejderne. Tinning’s gennemgående fokus har i de sidste år været improvisation versus stramt komponeret musik. Trods hans rytmiske uddannelse arbejder han ofte med klassiske musikere, komponister, forfattere og billedkunstnere, og søger inspiration i feltet mellem forskellige genrer og kunstformer og de muligheder og udfordringer, det giver.

Peter Tinning er for tiden blandt andet aktiv i den nordiske impro-kvartet “Dramatisk Nutid” og “Thou Sonic Friend” (udkom med albummet Cinemateria på Barefoot Records i efteråret 2019) og “Peter Tinning Transatlantic Trio” (udgav albummet Twenty-two : Twenty-two i 2015 på Gateway Music. En EP forventes udgivet i foråret 2021)

Derudover har har Peter Tinning arbejdet sammen med forfatteren  Jens Blendstrup (albummet Den Freudianske Hest udkom i august 2015 på Gateway Music med støtte fra KODAs blankbåndsmidler) samt beat-poeten Claus Høxbroe (spillet over 50 koncerter i Danmark, Sverige og Tyskland. CD-udgivelse, “Nye Rytmer”, 2010, label: Your Favourite Jazz).